Burnout: ontspannen, fitter worden en dan zaken op een rijtje zetten ..

Blijf je je maar moe voelen, ook al rust je nu meer? Pieker je je suf? Voel je voortdurend veel onrust of je juist gelaten, somber en onverschillig? Ben je snel van slag af, emotioneel of boos? Is je concentratie duidelijk veel minder? Dit kan duiden op een burnout.
Of weet je allang dat je burnout bent, maar blijf je maar last houden van allerlei fysiek ongemak en/of slecht slapen? En heb je het idee dat alleen praten met een psycholoog of coach onvoldoende helpt?

Burnout is niet (alleen) een psychosociale aandoening. Burnout is een complex van fysieke, emotionele en mentale ontregeling; een echt ‘psychosomatisch’ beeld. De fysieke component bij burnout wordt vaak over het hoofd gezien of genegeerd. Dat is jammer, want juist door ook je lichaam beter te leren kennen kun je (veel) sneller herstellen en jezelf herpakken.

WAT IS BURNOUT, HEB IK DAAR ECHT LAST VAN EN WAT KAN IK ERTEGEN DOEN?

Dit zijn precies de vragen die ik met je ga behandelen, gelijk bij de eerste afspraak al. Veel mensen met ‘burnout’ voelen zich wanhopig, omdat de klachten maar niet minder willen worden en omdat ze aanvoelen dat er wel meer (of iets anders) aan de hand is dan een psychische overbelasting. Door de testen die ik doe (psychofysiologische testen via biofeedback) gecombineerd met jouw specifieke verhaal kan ik aangeven waar je nu staat en waarmee je nu het beste aan de slag kunt gaan.  Welke dingen je moet doen en welke je moet laten. Kort samengevat is dat meestal: meer lichaam, minder hoofd. Je moet jezelf gaan bevrijden van piekeren en somberheid..

Binnen een paar dagen kun je daarna meer rust gaan ervaren, binnen een paar weken meer energie en mogelijk binnen een paar maanden weer (full-time) werken (maar wel anders als voorheen).

Doe de burnout-vragentest.

Vul ook eens deze vermoeidheidsvragenlijst in

Natuurlijk moet er ook iets tegen de omstandigheden gedaan worden (werk en/of privé), maar vooral moet je nu leren beter te ontspannen en goed uit te rusten om de balans te herstellen. En als fysiotherapeut kan ik natuurlijk helpen om je spieren meer ontspannen te krijgen. Je moet en je kunt weer vertrouwen krijgen in de toekomst door ook je lichaam veel aandacht te besteden.

De begeleiding kan geheel of gedeelte vergoed worden via je aanvullende verzekering